Masaže koje će Vam olakšati svakodnenvicu...

Sportrehab je pripremio poseban program masaža za Vas. Masažu je moguće definirati kao primjenu sistemske manipulacije mekih tkiva u terapijske svrhe. Iako danas postoje različiti aparati za masažu, ručna masaža je zasigurno najefikasnija metoda, jer uz terapijsku ima i dijagnostičku komponentu. Takođe psihološko značenje fizičkog kontakta kao modaliteta liječenja nije upitno. Masaža je najstariji oblik liječenja, a izvodi se ručno ili pomoću aparata. Preko kože djeluje na mišićni, živčani i limfni sustav.

Najčešće masaže

Prenatalna masaža

Masaža tijekom trudnoće je terapeutski rad koji je usmjeren na posebne potrebe trudnice, s obzirom da njeno tijelo prolazi kroz promjene. Terapija masažom poboljšava funkciju mišića, cirkulaciju i općenito tjelesni tonus, oslobađa od mentalnog i fizičkog umora. Dodir je bitan za majčino fizičko i emocionalno stanje dok se privikava na novi izgled svog tijela. Bez obzira na individualne okolnosti, tijelo trudnice se mijenja i pod uticajem je stresa.

Sportska masaža

Posebno je orijentisana na mišiće i dijelove tijela koji su izloženi stresu treninga. Jedan od glavnih ciljeva sportske masaže je smanjiti mišićnu napetost te postići duboku tjelesnu i psihičku opuštenost. Ubrzava oporavak organizma nakon treninga, zagrijava i omekšava tkiva, ravna mišićna vlakna te pridonosi tonusu mišića. Ova masaža je često redovan dio života vrhunskih sportaša, ali i aktivnih rekreativaca, jer pridonosi izlučivanju mliječne kiseline iz organizma čime se smanjuje vrijeme potrebno za regeneraciju mišića. Masažom se mogu ublažiti blaže povrede mišića, ali i prevenirati potencijalne povrede, posebno one mišićne.

Anticelulitna masaža

Ciljana intenzivna masaža za mršavljenje i tonificiranje, vrlo je učinkovita u borbi protiv celulita, a koristi se uz pažljivo odabrana anticelulitna ulja i kreme koje adresiraju taj problem. Anticelulitnom masažom se s posebnom pažnjom tretiraju dijelovi koje celulit najizraženije pogađa kao što su noge, trbuh, bedra, nadlaktica, a idealna je za one dijelove tijela koje je teško oblikovati vježbanjem, poput područja iznad koljena i gornjeg dijela bedara.

Baby masaža

Kao i u odraslih, masaža pomaže djeci da se opuste i bolje spavaju. Ovo je vrsta masaže kroz koju poboljšavamo cirkulaciju, lakšu probavu hrane, stimuliramo normalan rast i razvoj djeteta.

Parcijalna masaža

Najčešće je to područje leđa, vrata i ramena, a može podrazumijevati ciljanu masažu samo nogu ili jedne strane tijela Masaža donosi trenutno olakšanje kod akutnih bolova, mišićne napetosti, poremećaja cirkulacije krvi i limfe.