Fizikalne procedure

Laseroterapija

Laser terapija je namjenjena za anti-upalne, regenerativne bio-stimulirajuće i analgetske tretmane. Terapija laserom je neinvazivna i bezbolna. Laserska zraka koju emitira uređaj prodire duboko u tkivo i kroz prirodne procese prijenosa energije značajno ubrzava zacjeljivanje i regeneraciju tkiva. Prednosti: značajno skraćuje vrijeme liječenja može se primjeniti u akutnoj fazi jer je atermična procedura – ne zagrijava tkiva pozitivan uticaj na regeneraciju kosti, perifernih živaca, mišićnih vlakana i kože

TECAR terapija

TECAR je prestižna rehabilitacijska terapija. To je inovativna terapija koja aktivira prirodnu obnovu i protuupalni proces. Djeluje protiv bola, protuupalno i regenerativno. Radio talasi stimulišu unutrašnju tjelesnu energiju, kojom se postiže dovoljno toplote da bi se smanjila bol, smanjila upala, poboljšala cirkulacija krvi i tako povećao priliv kiseonika na povrijeđenoj regiji. Ovom tehnikom mogu se tretirati ne samo povrede koljena, ramena, kuka, skočnog zgloba, kičme, ruku, mišića, već i vrlo bolne upale zglobova, te akutna stanja, kao što je lumbago sa išijasom. Nema negativnih nus pojava, niti dolazi do pregrijavanja kože. Zahvaljujući tome, terapija se može primjeniti i više puta u jednom danu, što sve pridonosi bržem ozdravljenju.

Elektrosimulacija COMPEX​

Zlatni standard za liječenje akutnog i hroničnog bola u kičmenom stubu (diskopatija, diskus hernija, cerviko brahialgija, lumbo išijalgija) i zglobovima (rame, lakat, zglobovi šake, kuk, koljeno i zglobovima stopala) kao i kod sportskih povreda (uganuća zglobova i povreda mišića).

Terapija ultrazvukom

TERAPIJA ULTRAZVUKOM tj. ultrazvuk zbog svog dvostrukog djelovanja, mehaničkog i toplotnog, predstavlja veoma efikasnu vrstu fizikalne terapije u terapiji brojnih patoloških stanja nervnog i koštano-mišićnog sistema. Terapija ultrazvukom poboljšava mikrocirkulaciju, podstiče relaksaciju tkiva i ubrzava metabolizam. Na taj način dolazi do resorpcije medijatora upale i smanjenja bola u tretiranoj regiji. Trajanje aplikacije iznosi 5-10 minuta, zavisno od stanja. Kod akutnih stanja terapija ultrazvukom traje kraće. Primjena ultrazvučne terapije Ultrazvuk se koristi kod sljedećih stanja: Cervikalni bolni sindrom Lumbalni bolni sindrom Hronične degenerativne bolesti Burzitisa, tendinitisa, kapsulitisa, epikondilitisa, tendovaginitisa, antenzitisa Povrede ligamenata Bolno i ukočeno rame Radijalni i ulnarni epikondilitis ( Teniski lakat)

Presoterapija

Limfnom drenažom, zvanoj i presoterapija, postiže se ravnoteža tekućina u organizmu i bolje opšte stanje organizma jer limfa - bezbojna tekućina koja se sastoji od plazme, bijelih krvnih stanica (limfociti) i nešto crvenih krvnih stanica, tj. njeni limfociti vežu na sebe strane ili kancerogene stanice, tvari, mikrobe te ih izbacuju iz tijela.Limfna drenaža dovodi do stanja opuštenosti, prestanka natečenosti i boli koja je bila prisutna ranije.

NormaTec

NormaTec je svjetski poznati lider u brzom oporavku profesionalnih sportista. Sistem NormaTec je sastavni deo svakog elitnog sportiste, gdje vrhunski rezulati nikad ne bi mogli da se postignu bez adekvatnog oporavka. NormaTec PULSE Recovery Systems je uređaj za dinamičku kompresiju dizajniran za oporavak i rehabilitaciju organizma.NormaTec je svjetski poznati lider u brzom oporavku profesionalnih sportista. Sistem NormaTec je sastavni deo svakog elitnog sportiste, gdje vrhunski rezulati nikad ne bi mogli da se postignu bez adekvatnog oporavka. NormaTec PULSE Recovery Systems je uređaj za dinamičku kompresiju dizajniran za oporavak i rehabilitaciju organizma.

Za klijente kojima je potrebno 10 ili više terapija imamo poseban popust.